Kristines univers

- et glimt inn i en forundelig verden

tirsdag, september 12, 2006

Du sterke kvinne!

Jan Ovind - VG 10 september 2006

Kvinne og mann er kommet nærmere hverandre som likestilte i hverdagen (og i helgene, for den saks skyld). Likestilling til tross; når det gjelder rå styrke, er det en eklatant forskjell på kjønnene - jf. idrett etc.

Det har jeg iallfall trodd, inntil jeg en dag fikk se en oppblåst, rødfjeset, stønnende mann som forsøkte å henge på sin kone på en lett joggetur i Drammen.
Kvinnen var da vitterlig mannen totalt overlegen!
Tidligere har jeg sett utallige par på «legen sa vi burde gå en kveldstur sammen»-utflukter, med kvinnen lett, fjong og uanstrengt foran, med mannen som et tungtpustende villsvin bak - uten at jeg (analytisk forkastelig nok) har satt det inn i en hvem-er-fysisk-sterkest-av-kjønnene-sammenheng.
Så vendte tankene mine seg til Marienlystbadet i Drammen, der jeg i sommer (som somre før) - sammen med min elskede hustru - har tilbakelagt mil etter mil i tilnærmet klokkerent klorvann.
Faktum er at hun på elegant vis, som den lekreste seilbåt, har fosset seg gjennom 1000 meter på samme tid som jeg har stampet meg, som et tungt lastet tankskip med motorvansker, gjennom 800 meter.
Videre memorerte jeg meg tilbake til den gang min bror (har han fortalt meg) var på sin første piknik med sin nåværende (og foreløpig eneste) kone; da hun var i ferd med å ta livet av sin beiler grunnet hastigheten hun beveget seg gjennom terrenget med.
Og husk: Stakkaren var tungpustet og skjelven av forventning allerede før de la til skogs.
Nye undersøkelser viser også at mannen legger seg ut ganske kraftig fra 20- til 50-årsalderen.
Kan vi derfor fastslå at kvinnen også fysisk sett - utenfor idrettsbanen - er mannen overlegen?
I mitt tilfelle er jeg overhodet ikke i tvil.I rest my case.