Kristines univers

- et glimt inn i en forundelig verden

lørdag, juni 10, 2006

I blame it on The Sun

En ting som virkelig irriterer meg med England er den enorme kroppsfokuseringen.Alt avhenger av utseende og kropp, og jenter blir dømt ene og alene ut ifra dette. Å gå nedover en hvilken som helst gate i London hvis du har på deg et litt kort skjørt, er ikke en veldig hyggelig opplevelse. Du får plystring, sleske blikk og masser av slibrige kommentarer slengt etter deg. Noen (les: av det motsatte kjønn) synes sikkert ikke dette høres så ille ut, men det er det! Jeg har vært litt ute og reist, og jeg har sammenligningsgrunnlag for å si at England er det værste stedet når det kommer til objektifisering av kvinner. Hva slibrige kommentarer og plystring angår er engelskmenn vel så ille, om ikke verre, enn meksikanere, og det sier en del.

Jeg legger en stor del av skylden for dette kvinnesynet på engelsk media, spesielt avisene. Hvis jeg bruker min yndlingsavis The Sun som eksempel er det jo verdt å nevne deres Page 3 Girl, dvs en jente i bare truse på side tre, hver dag hele uka. Stilig eller hva? The Sun er en av englands mest leste aviser, og har en lesergruppe bestående for det meste av middel-og arbeiderklassen. Hvilket signal gir det til folk når det er nakne damer i avisen hver dag? Engelskmenn vurderer pupper mens de spiser frokost! Folk får en oppfatning av at kvinner skal vurderes og dømmes på grunnlag av hvor pene og slanke de er, og hvor store puppene de har. Jo yngre jo bedre, mange Page 3 Girls er ikke mer enn 18 år. Den største drømmen til unge jenter i England er å bli glamour/nakenmodell, du skulle bare ha sett deltagerne til Big Brother!

The Sun legitimerer et kvinnesyn jeg synes er helt forkastelig. Siden avisene dømmer og vurderer kvinner utifra utseende gjør menn det samme. Går du nedover gata i kort skjørt, eller enda verre, med utringning, ser de det som sin rett å vurdere deg, og slenge ut en eller annen slibrig kommentar. Gjør de det fordi de tror vi ikke bryr oss om det, eller tror de kanskje vi synes det er oppmuntrende og en liten boost for selvtilliten å få slengt slibrige kommentarer fra en halv-skallet 50-åring med ølvom?? De tenker ikke over at det kan oppleves som meget ubehagelig og rett og slett nedverdigende for jenta! Jeg synes synd på den neste som slenger en kommentar til meg!!Ps: Bør også nevnes at Norge er et deilig land for oss mini-skjørt entusiaster!